Folia Nedir?
Folia, PaperMC geliştiricileri tarafından geliştirilen, normalinin aksine ana parçacığı kullanmak yerine çoklu iş parçacığı ekleyen Paper çatalıdır.
Çalıştırmak için JDK Development Kit 21.0.5 sanal sunucunuzda yüklü olmalıdır.
Folia sunucu çalıştırmak için hangi paketi tercih etmeliyim?
Folia, tabanlı bir sunucu oluşturmak için https://hostabil.com/ üzerinden sanal sunucu veya ryzen sanal sunucu paketlerimizinden tercih edebilirsiniz.
Neden Folia forkünü tercih etmeliyiz?
Çoklu Çekirdek Kullanımı
Folia, çoklu çekirdek kullanımı sayesinde sanal sunucunuzun bütün çekirdeklerini sunucuya ayırarak büyük derecede performans sağlar.
Yenilenmiş Chunk Generator
Yeniden formüle edilmiş chunk oluşturma sistemi ile sunucunuzda yüksek oyuncular barındırmanıza rağmen performanstan aşırı derece ödün verilmez. Daha çok sürekli olarak oyuncuların yığın yüklediği açık dünya modlarında daha etkilidir. Örnek verilicek olursa Survival veya Towny gibi oyun modlarını kapsar.
Neden Folia forkünü tercih etmemeliyiz?
Eklenti Uyumsuzluğu
Folia, Paper’ın forküne bağlı olmasına rağmen APİ’lerinde büyük değişiklikler vardır. Bu nedenle Paper’ı destekleyen eklentiler aynı zamanda Folia’yı desteklemez.
Geliştirme Aşaması
Folia, halen daha geliştirme aşamasındadır. Bu neden ile sunucunuzda düzeltilmemiş açıklar veya sorunlar ile karşılaşmanız muhtemeldir.
Folia forkünü nasıl konfigüre etmeliyiz?
Dünyaları önceden oluşturun.
Folia’nın Kurulum Aşamaları
Yazılımı sanal sunucunuza yükleyin.
Folia forkünü sanal sunucumuza kurmak için ilk olarak https://serverjar.org/download/folia sitesinden yüklemek istediğimiz sürümü seçerek indiriyoruz, ardından forkü yeni bir dosya oluşturarak onun içerisine aktarıyoruz.
Çalıştırıcı kodunu ayarlayın.
Klasörün içerisine gelerek yeni bir metin belgesi oluşturuyoruz ve içerisine aşağıdaki kodu yapıştırdıktan sonra versiyon kısmını kendi indirdiğimiz sürüme göre değiştiriyoruz.
@echo off java -jar folia-%version%.jar --nogui
Başlatıcıyı kaydedin.
Ardından üst çubuklardan “Dosya > Farklı Kaydet” yapıyoruz. Önümüze açılan sekmeden “Dosya Adı” yazısının sağındaki baremi “start.bat” olarak değiştiriyoruz. Onun altındaki “Kayıt Türü” seçeneklerinden “Tüm Dosyalar” seçeneğini seçiyoruz. Son olarak “Kodlama” türünü UTF-8 olarak ayarlayarak BAT uzantılı dosyayı klasörümüzün içerisine kaydediyoruz.
Oluşturduğumuz BAT uzantılı dosyayı açarak sunucuyu başlatıyoruz.
Son
Rehberinin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Eğer bu rehber size yeterli gelmediyse bize destek hattımız üzerinden ulaşabilir ve teknik destek alabilirsiniz.
Bir yanıt yazın