Paper yazılımı ile Minecraft sunucusu nasıl oluşturulucağını gösteren bir imaj.

Paper Minecraft Sunucusu Nasıl Oluşturulur?

Paper Nedir?

Paper, oyun ve mekanik tutarsızlıkları düzeltmeyi ve performansı iyileştirmeyi amaçlayan Spigot’un yüksek performanslı bir çatalıdır. Paper, Spigot’ta bulunmayan çok sayıda özellik, hata düzeltmesi, geniş API, istismar önleme ve önemli performans iyileştirmeleri içerir.

Neden Paper forkünü tercih etmeliyiz?

Yüksek Performans

Paper kullanmanın ana faydası, Spigot’a kıyasla önemli ölçüde geliştirilmiş performanstır. Paper, oyunun temeline çok sayıda performans iyileştirmesi uygulamıştır. Bu iyileştirmeler o kadar iyi yapılmıştır ki çoğu sunucu yazılımlarının temeli Paper’a dayanır. Çoğu Paper yazılımı kullanan sunucuların kendi özel sistemlerini konfigüre etmesi sebebiyeti ile toplam performans kaydı tutmak imkansızdır. Ancak, Paper’ın orjinal minecraft yazılımına kıyasla %50 daha fazla performanslı olduğunu söyleyebiliriz.

Çeşitli Konfigürasyon Seçenekleri

Sunucunuza çeşitli konfigürasyon seçenekleri ekleyerek orijinal ayarları özelleştirmesine olanak tanır. Kullanıcı isteğine göre yapılandırmayı performans odaklı veya orijinal deneyime yakın ayarlayabilir.

Geniş Topluluk Desteği

Paper’ı Spigot’tan daha fazla sunucu kullanıyor, bu da daha geniş bir topluluğa sahip olduğu anlamına geliyor. Bazı kullanıcı payı tahminleri Paper’ın Spigot’tan on kat daha fazla kullanıcıya sahip olduğunu göstermektedir. Yazılımı daha fazla kişinin kullanması, hataların daha hızlı bulunup düzeltilmesi ve daha fazla kişinin projeye katkıda bulunmak istemesi anlamına geliyor.

Kurulum Aşamaları

Yazılımı sanal sunucunuza yükleyin.

Paper forkünü sanal sunucumuza kurmak için ilk olarak https://papermc.io/downloads/all sitesinden yüklemek istediğimiz sürümü seçerek indiriyoruz, ardından forkü yeni bir dosya oluşturarak onun içerisine aktarıyoruz.

Çalıştırıcı kodunu ayarlayın.

Klasörün içerisine gelerek yeni bir metin belgesi oluşturuyoruz ve içerisine aşağıdaki kodu yapıştırdıktan sonra versiyon kısmını kendi indirdiğimiz sürüme göre değiştiriyoruz.

@echo kapalı
java -jar kağıt-%sürüm%.jar --nogui

Çalıştırıcıyı kaydedin.

Ardından üst çubuklardan “Dosya > Farklı Kaydet” yapıyoruz. Önümüze açılan sekmeden “Dosya Adı” yazısının sağındaki baremi “start.bat” olarak değiştiriyoruz. Onun altındaki “Kayıt Türü” seçeneklerinden “Tüm Dosyalar” seçeneğini seçiyoruz. Son olarak “Kodlama” türünü UTF-8 olarak ayarlayarak BAT uzantılı dosyayı klasörümüzün içerisine kaydediyoruz.

Oluşturduğumuz BAT uzantılı dosyayı açarak sunucuyu başlatıyoruz.

Son

Rehberinin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Eğer bu rehber size yeterli gelmediyse bize destek hattımız üzerinden ulaşabilir ve teknik destek alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir